Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

5 απλά βήματα για να διώξεις τις τοξικές συνήθειες από τη ζωή σου


Όλοι μας έχουμε τοξικές συνήθειες στη ζωή μας που το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα είναι να μας ζορίζουν, να δημιουργούν άγχος και στρες χωρίς να το καταλάβουμε! Αν τις εντοπίσεις και τις σταματήσεις θα δεις πως οι μέρες σου θα αλλάξουν και θα αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με άλλη ματιά η οποία μόνο θετικά έχει να σου προσφέρει. Οπότε γιατί να μην το κάνεις; Ξεκίνα από σήμερα και κόψε τις παρακάτω κακές συνήθειες που σε κρατάνε πίσω!



Σταμάτα την κριτική
Το ήξερες πως όταν κρίνεις κάποιον στην ουσία κάνεις σύγκριση με τον εαυτό σου; Ναι, αυτό συμβαίνει οπότε κόψε αυτή τη συνήθεια μαχαίρι και προσπάθησε να κοιτάς όλα αυτά που σε απασχολούν για τον εαυτό σου παίρνοντας τις αποφάσεις που πιστεύεις ότι είναι οι πιο σωστές για να πετύχεις τον στόχο σου.

Ότι έγινε, μένει πίσω. Ξεκόλλα από το παρελθόν.
Το παρελθόν μας είναι γεμάτο κακές και καλές στιγμές. Συχνότερα στο μυαλό μας έρχονται οι κακές και ειδικά όταν πρέπει να πάρουμε μια σημαντική απόφαση. Φυσικά αυτό μας δημιουργεί άγχος για το ρίσκο που έρχεται και αποφασίζουμε να μείνουμε στην ίδια κατάσταση. Λάθος! Άφησε όσα έγιναν πίσω, κράτησε τα μαθήματα που σου έδωσαν και κινήσου ανάλογα με αυτά χωρίς να τα αφήνεις να σε μπλοκάρουν.

Μείωσε τις αρνητικές σκέψεις
Γιατί τόσες αρνητικές σκέψεις και γιατί στο μυαλό μας όλα πρέπει να παίρνουν το χειρότερο δρόμο; Ναι, κάποια στιγμή η στραβή θα συμβεί, αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις με αυτό ως δεδομένο. Σκέψου θετικά, στείλε θετική ενέργεια και κάνε το καλύτερο που μπορείς.

Βγάλε από τη ζωή σου όσους σε κάνουν δυστυχισμένη
Γιατί να κρατάς στη ζωή σου άτομα που σε κάνουν δυστυχισμένη και σου ρίχνουν τη ψυχολογία; Αν η απάντηση είναι πως τους αγαπάς τότε σκέψου αν δε αγαπούν και αυτοί. Γιατί όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να περνάει καλά και όχι να τον ρίχνεις στα τάρταρα! Οπότε μέτρα από την αρχή τις σχέσεις που έχεις χτίσει, δες ποιες πραγματικά αξίζουν και ποια είναι αυτά τα άτομα, που και ακόμα όταν σου μιλήσουν σκληρά και σε στεναχωρήσουν θα το κάνουν για το δικό σου καλό.

Πως σου φαίνονται οι αλλαγές;
Όσο και να λέμε ότι οι αλλαγές μας αρέσουν όταν αυτές πλησιάζουν πάντα δημιουργούνται θεματάκια μέσα μας. Και είναι λογικό γιατί ποιος θέλει να ξεβολευτεί; Από την άλλη μια αλλαγή μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις ή και κάπου που δεν περίμενες ποτέ. Και ίσως να σου αρέσει εκεί γι’ αυτό να είσαι ανοιχτή στις αλλαγές που έρχονται στη ζωή σου.


Πηγή: marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου