Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Απολέπιση Χειλιών Με Φυσικό Τρόπο


Τα χείλη είναι το πρώτο σημείο του προσώπου που παρουσιάζει έντονη αφυδάτωση και για αυτό χρειάζονται περισσότερη και εντατικότερη φροντίδα. Η απολέπιση είναι σημαντική, ώστε να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και τα χείλη να είναι απαλά, μαλακά και ζουμερά. Επειδή τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες σκάνε και ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα για αυτό χρειάζονται τακτική ενυδάτωση σε καθημερινή βάση και πολλές φορές την ημέρα.


Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν πολλά και διάφορα scrub χειλιών, ανάλογα με τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις σας, αλλά μια σπιτική συνταγή με τα χεράκια σας με φυτικά προϊόντα έχει άλλη άξια.

Η εντατική απολέπιση των χειλιών προλαμβάνει το σκάσιμο και το ξεφλούδισμα των χειλιών, τα κάνει πιο μαλακά, απαλά, λεία και ζουμερά καθώς και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν. Η συχνότητα της απολέπισης δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στα χείλη.


Λαχταριστό scrub:
Αυτό το scrub για τα χείλη είναι πολύ εύκολο να γίνει. Σε ένα μπολ ρίξτε λίγη ζάχαρη και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα. Απλώστε στα χείλη σας και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά. Μετά την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, μπορείτε να ξεπλύνετε τα χείλη σας με χλιαρό νερό. Σκουπίστε τα με μια πετσέτα και απλώστε ένα ενυδατικό lip balm στο νέο δέρμα των χειλιών σας. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη σπιτική θεραπεία απολέπισης χειλιών μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε να την κάνετε πιο συχνά διότι μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα των χειλιών σας.

Απαλό scrub για ευαίσθητα χείλη:
Σε αυτό το scrub ρίχνετε 1κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ σε χοντρούς κόκκους και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αναμίξτε καλά τα δυο υλικά μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Απλώστε στα χείλη, κάντε απαλές κινήσεις μασάζ και αφήστε το scrub για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε ένα lip balm για να σφραγίσετε την υγρασία στα χείλη.
Το scrub με κόκκους καφέ είναι πιο ήπιο κατάλληλο για ευαίσθητα χείλη ή για πιο συχνά scrub κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.


Tip: Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να κάνετε το scrub στα χείλη, πάντα με απαλές κινήσεις.

.....Είστε έτοιμες για φίλημα τώρα!!!


xoxo
Cindy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου