Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

6+1 οφέλη του νερού με λεμόνι στον οργανισμό.


Πολλοί ξεκινούν την ημέρα τους πίνοντας νερό με λεμόνι, αντί για καφέ ή τσάι. Προσφέρει όμως κάποιο όφελος για την υγεία; Αν και η επιστημονική έρευνα όσο αφορά το νερό με το λεμόνι είναι μικρή σε αριθμό, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτό το ρόφημα μπορεί να ωφελήσει το σώμα σας.

 
  1. Προωθεί την ενυδάτωση.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Τροφίμων και Διατροφής, η ενυδάτωση του σώματος δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο μέσω του νερού, αλλά και από τροφές και μη αλκοολούχα ροφήματα. Σε όσους λοιπόν δεν αρέσει ιδιαίτερα το νερό, μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και να βελτιώσετε τη γεύση, ενυδατώνοντας τον οργανισμό.
  1. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C.
Εσπεριδοειδή φρούτα, όπως τα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα κύριο αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης, να βοηθήσει στον περιορισμό των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, αν και οι μελέτες είναι αντικρουόμενες. Μπορεί τα λεμόνια να μη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσο αφορά την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη  C, είναι όμως μια καλή πηγή. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού παρέχει περίπου 23,6 γραμμάρια βιταμίνης C. Αυτό είναι πάνω από 30 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (RDA).
  1. Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος σας.
Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθούν οι ρυτίδες του δέρματος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Society for Clinical Nutrition κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν αρκετή βιταμίνη C, έχουν μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς γραμμές.
  1. Βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Τα αντιοξειδωτικά, οι λεγόμενες πολυφαινόλες, που βρίσκονται στα λεμόνια βοηθάνε στη μείωση του σωματικού βάρους και στην αποβολή των τοξινών.
  1. Βοηθά την πέψη.
Μερικοί πίνουν νερό με λεμόνι το πρωί, γιατί τους βοηθάει στη πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι μπορεί να συμβάλει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  1. Φρεσκάρει την αναπνοή.
Εάν ξυπνάτε το πρωί και νιώθετε ότι έχετε κακή αναπνοή, τότε πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό από ένα λεμόνι και θα εξουδετερωθούν όλες οι οσμές. Το λεμόνι διεγείρει την παραγωγή του σάλιου, προστατεύοντας από τη ξηροστομία, η οποία οδηγεί σε κακοσμία του στόματος.
  1. Βοηθά στην πρόληψη από τις πέτρες στους νεφρούς.
Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από τις πέτρες στους νεφρούς. Εκτός όμως από το κιτρικό οξύ, το νερό με το λεμόνι ενυδατώνει, κάτι που προλαμβάνει τη νεφρολιθίαση.
Προκειμένου να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία του νερού με λεμόνι, θα πρέπει να το πίνετε καθημερινά και να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα λεμόνια. Βάλτε μια κανάτα νερό με μερικές φέτες από λεμόνι στο ψυγείο σας, ώστε να το πίνετε όλη μέρα.

Τι πρέπει να προσέχετε
  • Μπορεί το λεμόνι να προσφέρει μια φρέσκια αναπνοή, αλλά από την άλλη μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο να το πίνετε με ένα καλαμάκι και μετά να ξεπλένετε το στόμα σας.
  • Εάν έχετε καούρες καλό είναι να αποφεύγετε το νερό με λεμόνι, γιατί μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.


Πηγή: Jenny.gr


xoxo
Cindy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου